כיצד להשתמש בטון הקול הנכון לסרטון המותג שלך

נימת הקול של המותג חשובה יותר ממה שנדמה לך. שימוש בטון עקבי לאורך כל קטעי הווידאו של המותג שלך וחומר שיווקי יכול לעזור בזיהוי המותג ובחיבור לקהל שלך. עבור מפיקי תוכן וידאו, כתיבת תסריט היא יותר מסתם תרגיל למסירת מידע בצורה מחודדת. סופרים מיומנים ימצאו באמת את טון הדיבור של המותג. כך אתה בונה עקביות ומגבש חיבור עמוק יותר שמוביל לנאמנות ואהבת המותג.

 

איך אתה מקים (ומתחזק) נימת קול

מותגים בונים את נימת הקול שלהם לאורך זמן וזה בדרך כלל נגזר באופן טבעי, הנובע מהמייסד או מההובלה היצירתית. מותגים עשויים להיות מצחיקים, חכמים, מגניבים, אמינים, אינפורמטיביים, מרגיעים – בימים הראשונים זה יהיה הרחבה טבעית של אישיותו של המייסד. עם זאת, ככל שעסק גדל ואנשים אחרים מוטלים עליהם לכתוב בשם המותג, כיצד אתם מבטיחים כי נימת הקול האותנטית תישמר? זו שאלה חשובה במיוחד בעת כתיבת סקריפטים לווידיאו, מכיוון שסרטוני תדמית לעסק הם כלי תקשורת כה חזק וצריכים להוביל את שאר נכסי התקשורת בבניית אהבת המותג עם הקהל.

 

ישנם שלושה אלמנטים מרכזיים המרכיבים תקשורת יעילה.

 

אלה הם:

 

קהל – לדעת למי אתה כותב

מטרה – למה אתה כותב את זה

הודעה – מה אתה רוצה להעביר.

 

הבנת אלה תאפשר לך להפוך את כתיבת תסריט הווידיאו שלך לרלוונטית, מרתקת ויעילה.

 

קהל – לדעת למי אתה כותב

מקום ההתחלה של כל אסטרטגיית תקשורת הוא הבנת מי הקהל שלך ומה הם רוצים לשמוע ממך. מי הם? איפה הם מבלים את זמנם ברשת? עם איזה סרטונים הם עוסקים? מה הם צופים, אוהבים ומשתפים במדיה החברתית? האם הם צופים בסרטונים ארוכים או שהם מעדיפים קליפים קצרים יותר? האם הם צופים בטלפונים או בשולחן העבודה? מתי הם מחפשים מידע? האם זה בנסיעת הבוקר שלהם או ישב בבית בערב על טאבלט? באילו ערוצים חברתיים הם משתמשים כאשר הם מחפשים מידע?

 

לעתים קרובות אנו מתחילים בסקריפטים על ידי תשובה לשאלה שעומדת בפני הקהל במוחו לפני שהוא לוחץ על הפעלה: 'מה יש לי?' או 'איך אתה יכול לעזור לי?'

 

אם תגיע ישר לעניין ותענה על שאלתם, תצביע את העניין שלהם, תחבר אותם והם יקשיבו יותר כדי לקבל הערכה מלאה של התכונות והיתרונות שיש לך להציע.

 

על מנת לקבוע איזו שאלה תהיה בפני הקהל לפני שהוא לוחץ על הפעל, עליכם לדעת מי הם ובאיזה שלב במסע הקונה הוא נמצא. חשוב אם הקהל שלך הוא:

 

אנשים שמעולם לא שמעו עליך

לקוחות פוטנציאלים

לקוחות חדשים

לקוחות נאמנים

עובדים

מעסיקים

הצוות שלך

יש לפנות לכל אחד מחברי הקהל באופן שונה כדי להכיר בכך שיש להם צרכים שונים ודורשים מכם מידע שונה, אך עליכם לפנות אליו בטון קול עקבי.